Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΥΓΕΙΑ.....








Ποιες είναι οι τροφές που μας κάνουν εξυπνότερους και βοηθούν να έχουμε διαύγεια;




1. Αυγά
Τα αυγά είναι μια τροφή που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα διαιτολόγια. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και Ωμέγα 3 λιπαρά, κάτι που τα κάνει μία από τις καλύτερες τροφές για τον εγκέφαλο. Προτιμήστε βιολογικά αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, μιας και περιέχουν σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα σε Ωμέγα 3 από αυτά του ορνιθοτροφείου. Η βιταμίνη Ε που περιέχεται στο αυγό βοηθά στην πρόληψη από τη νόσο του Αλτσχαίμερ και είναι ευεργετική για να αποφευχθούν οι έντονες εναλλαγές της διάθεσης.


2. Μήλα
Όπως έχουμε πει και παλιότερα, τα μήλα είναι μια τροφή που ευεργετεί τις λειτουργίες του εγκεφάλου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για περιπτώσεις κατάθλιψης. Δεν είναι τυχαία η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα». Τα μήλα περιέχουν στοιχεία, τα οποία προστατεύουν τον εγκέφαλο από ασθένειες και ενισχύουν την καλή μνήμη, Είναι ένα φρούτο που υπάρχει σε όλα τα σπίτια και η κατανάλωση τους υπόσχεται καλή διάθεση και υγιή εγκέφαλο.




3. Αντζούγιες
Τα Ωμέγα 3 λιπαρά που περιέχονται στις αντζούγιες ενισχύουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες. Η απώλεια μνήμης που μπορεί να παρουσιαστεί με το πέρασμα του 
χρόνου είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Οι αντζούγιες σαν τροφή, βοηθούν στην καταπολέμηση της απώλειας μνήμης και ανεβάζουν την απόδοση στις καθημερινές λειτουργίες του εγκεφάλου.




4. Μαύρη σοκολάτα

Η μαυρη σοκολάτα συμβάλει στην τόνωση του κυκλοφορικού συστήματος, βοηθώντας την καλύτερη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Υπάρχει η φήμη ότι η κατανάλωση σοκολάτας βοηθά στο να έχουμε καλύτερες αποδόσεις στα μαθηματικά και πολλοί μαθητές την προτιμούν για να δώσουν ώθηση στον εγκέφαλο όταν πρόκειται να δώσουν εξετάσεις. Ακόμη, η σοκολάτα βοηθά στην αντιμετώπιση της κακής διάθεσης και φορτώνει τον εγκέφαλο με σεροτονίνη που μας κάνει χαρούμενους.



5.  Παντζάρια
 Τα παντζάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, η οποία είναι ευεργετική για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Βοηθά στην γρήγορη επεξεργασία των πληροφοριών και ενισχύει την καλή μνήμη, Τα παντζάρια έχουν την ιδιότητα να ανεβάζουν τη διάθεση και έχουν τη φήμη μιας εξαιρετικής αντι-καταθλιπτικής τροφής. Αποφύγετε τα κονσερβοποιημένα παντζάρια γιατί περιέχουν χημικά τα οποία διαταράσσουν το ορμονικό μας σύστημα.
6. Τομάτα
Η τομάτα είναι ένα ισχυρό αντι-οξειδωτικό για τον εγκέφαλο. Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, η τομάτα είναι μία από τις τροφές που μας κάνουν εξυπνότερους και ενισχύει την άμυνα  του οργανισμού στις ασθένειες που είναι σχετικές με την ψυχική μας υγεία. Προτιμήστε να καταναλώνετε τις τομάτες φρέσκες παρά να τις μαγειρεύετε, μιας και τότε χάνουν όλα τα ευεργετικά συστατικά που βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Στη χώρα μας η τομάτα είναι πολύ διαδεδομένη ως τροφή και συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα γεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου